Nieuws omtrent kerstvieringen 2021

Kerkdiensten Kerstmis 2021
Helaas zal ook dit jaar kerstmis in verband met de corona-epidemie weer anders verlopen dan we gehoopt hadden, thuis en in de kerk. De kerkenraad streeft ernaar om de kerkdiensten door te laten gaan, zoals het er nu uitziet met van tevoren aanmelden en een beperking van zo’n 30 bezoekers per dienst op 1,5 m afstand. Dit jaar hopen we ook een kinderkerstfeest plaats te laten vinden. Deze viering is ook bedoeld als alternatief voor de kerstavond, voor (groot)ouders met (klein)kinderen. Het zou mooi zijn, als mensen die rond kerstmis naar de kerk willen gaan, een van de onderstaande diensten kunnen meevieren. Mocht de situatie wijzigen informeren wij u via de PKN app.

De volgende vieringen staan gepland voor de kerstperiode:

19 december 2021, 16.00 -17.00 uur – Kinderkerstfeest
Op de 4e Advent in de namiddag vieren wij in de Protestantse Kerk van Boornbergum (Westerbuorren 11) een kinderkerstfeest. Alle kinderen, ouders en grootouders zijn van harte welkom! Ds. Dahmen vertelt interactief met de kinderen samen, het eigentijdse kerstverhaal “Schaap Tommy heeft geen zin in kraamvisite”. We spelen en zingen met elkaar, steken kaarsen aan en denken zo aan het bijzondere geboorteverhaal van meer dan 2000 jaar geleden. Ook voor deze dienst graag aanmelden bij ds. Dahmen of Hinke Brendeke.

4 december 2021, 19.30 uur – Kerstavond
Ds. Dahmen gaat voor in de kerkdienst op kerstavond en we lezen het kerstverhaal uit Lucas 2, belicht door allerlei “stemmen” uit het verleden. Met een knipoog naar de Engelse traditie van “Nine lessons and Carols” waarin lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament worden afgewisseld met kerstliederen, komen Eva, Jesaja, Maria en een herder aan het woord om te spreken over het onuitsprekelijke Woord dat geboren is. Iedereen is uiteraard van harte welkom, maar in verband met het beperkt aantal mensen dat vanwege de corona-maatregelen in de kerk aanwezig mag zijn, willen wij met name jonge gezinnen in overweging geven om in plaats van op kerstavond naar het kinderkerstfeest op de 4e Advent te komen.

24 december 2021, 22.00 uur – Kerstnacht
Op 24 december vindt ook de kerstnachtdienst om 22.00 uur in de vGKN aan de Easterbuorren plaats met voorganger ds. Bijleveld. Elk jaar speelt muziekkorps “Looft den Heer” in de kerstnachtdienst, maar dat kan helaas ook dit jaar niet doorgaan vanwege de corona-ontwikkelingen. Er zal wel op een andere manier muzikale medewerking plaats vinden, waardoor het toch een feestelijke kerstnachtdienst beloofd te worden.

25 december 2021, 10.00 uur – Kerstochtend
Op kerstochtend vieren we kerstmis in een dienst met medewerking van een blazergroep. We lezen dan uit Johannes 1.

26 december 2021, 10.00 uur – Zangdienst
Dit jaar valt de tweede kerstdag op een zondag en hopen we ook dan in de kerk bij elkaar te komen. Deze dienst willen we als “zangdienst” vormgeven. Daarvoor nodigen wij u uit om liederen die u graag op deze zondag wilt zingen door te geven. Ook nodigen wij u uit om korte teksten of verhalen in deze dienst met elkaar te delen. Zowel liederen als teksten graag aan ds. Dahmen doorgeven vóór 20 december zodat zij een liturgie kan bepalen.

Opgave Kerkdiensten