Collecte doel Collecte doel
WAAR COLLECTEREN WE VOOR

Informatie over de collecten in december
U kunt ook bijdragen aan de onderstaande collectedoelen door een bedrag over te maken naar het rekeningnummer van de diaconie NL 11 RABO 0309049520 o.v.v. de datum en het collectedoel.

5 DECEMBER 2021 en 12 DECEMBER 2021 – KERSTPAKKETTENACTIE

Deze collecten zijn bestemd voor het organiseren van een jaarlijkse kerstpakkettenactie i.s.m. met de vGKN.

19 DECEMBER 2021 – ADVENTSCOLLECTE PROTESTANTSE KERK – JONG PROTESTANT Jongeren doorleven het verhaal van Kerst
Elk jaar doen meer dan zesduizend jongeren, verdeeld over zo’n zeshonderd plaatselijke groepen, mee aan de Kerst Challenge, een spel van Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. In de Kerst- Challenge kruipen de jongeren in de huid van bijvoorbeeld de wijzen uit het Oosten of de herders. Zo ervaren ze het bijzondere kerstverhaal van binnenuit en ontdekken ze waarom God zich verbonden heeft met kwetsbare mensen en dat Hij voor ons een leven van vrede mogelijk maakt.

24 DECEMBER 2021 – VOEDSELBANK SMALLINGERLAND
De voedselbank is voor veel mensen die onder de armoedegrens leven van grote betekenis. De voedselbank ontvangt geen structurele subsidiestromen, maar maakt wel dagelijks kosten voor telefoon, energie, transport, verzekeringen e.d. Dit zijn noodzakelijke onkosten waarvoor ze hulp nodig hebben. Financiële bijdragen voor de aanschaf van bijvoorbeeld koel/vriescellen, vervoermiddelen, rolcontainers enz. zijn noodzakelijk. Donaties zijn daarom altijd van harte welkom en kunnen overgemaakt worden naar rekeningnummer (IBAN): NL 57 RABO 0110752562 t.n.v. Stichting Voedselbank Smallingerland.

25 DECEMBER 2021 – KERSTCOLLECTE KERK IN ACTIE KINDEREN IN DE KNEL
Kom op voor kinderen in de knel
Opgroeien met geweld, in armoede of zonder ouders. Miljoenen kinderen op deze wereld hebben geen veilig thuis, geen schouder om op uit te huilen en niemand die hen beschermt. Kerk in Actie komt voor hen op en juist met Kerst verdienen deze kwetsbare kinderen extra aandacht en steun. Doe daarom mee met onze kerstcollecte!

31 DECEMBER 2021: EINDEJAARSCOLLECTE
Deze collecte is bestemd voor het eigen plaatselijk werk.

Collectebonnen
U kunt in de kerk bij de ‘inzameling van de gaven’ ook collectebonnen in de ponkjes doen in plaats van geld. Er zijn bonnen van E 0,50 en E 1,00 en E 2,00. De bonnen zijn verkrijgbaar door geld over te maken naar rekeningnummer NL 55 RABO 0373716591 Vermeld daarbij welke bonnen u wilt en hoeveel stuks.

Opgave Kerkdiensten