Verslag Startzondag 2019 Verslag Startzondag 2019
Verslag Startzondag  22 september 2019

Het was weer zover, onze startzondag vond dit jaar weer plaats op Nieuw Allardsoog in Bakkeveen. Vijfenzestig personen hadden zich aangemeld voor deze dag, een hele goede opkomst.
Sommige mensen zijn in alle vroegte op de fiets gestapt om de vijfentwintig kilometer te overbruggen naar Nieuw Allardsoog, anderen kwamen met de auto naar deze prachtige locatie.
Het weer kon niet beter, het programma van deze dag kon grotendeels buiten plaats vinden.
Het thema van deze zondag was: Vacant ……..en hoe nu verder?
We begonnen de dag met koffie/ thee / fris met oranjekoek, wat direct al gezellig was. Hierna volgde de viering die geleid werd door ds. Jaap Goorhuis. Tijdens  de viering kregen wij ook enige uitleg over het thema van deze zondag.
Na de viering werden wij verdeeld over vier groepen en kon er, onder het genot van een bakje thee/koffie of iets fris, gepraat worden over de toekomst van onze gemeente en over de mogelijke indeling van ons kerkgebouw  (verbouw). Na het gesprek in de groepen werd dit stuk van het programma afgerond met een presentatie van iedere groep  over hun bevindingen. Deze  worden meegenomen naar de kerkenraad zodat die hier mee aan de slag kan gaan.
Hierna werden wij in een ander gebouw op het terrein verwacht voor de lunch. Hier stond de soep klaar, maar ook de belegde broodjes en de kroketten en salades. Alles was weer prima verzorgd door de mensen van Nieuw Allardsoog.
Na de sluiting van de dag kon een ieder om een uur of twee weer huiswaarts keren.
Al met al een geslaagde dag met dank aan de commissieleden: Jaap Goorhuis, Tiny Reinders en Pietrix Westra.

Gerrit Huisman.

Aanleveren kopij Tsjerkenijs maart