Algemeen Algemeen

Kerkelijke begraafplaatsen van de Protestantse Gemeente Boornbergum en Kortehemmen.

Wij willen u graag iets vertellen over de begraafplaatsen bij de kerken in Boornbergum en Kortehemmen.

De volgende personen hebben iets te maken met deze begraafplaatsen:

Administratie: Fokje Huisman-Volberda, De Wilgen
Grafuitgifte/Beheer: dhr. F. de Jong BoornBergum
Onderhoud: dhr. F. de Jong BoornBergum
Grafdelver: dhr. J. Veenstra Twijzelerheide

De oude begraafplaats om de kerk in Boornbergum is zo goed als vol. Hier worden dus in principe geen mensen meer begraven. Uitzonderingen hierop zijn het graf of de graven die men in bezit heeft, dit kan al generaties lang het geval zijn. Hierin kunnen nog door deze families mensen in begraven worden.
Wanneer men een graf heeft en men wordt hierin begraven dan heerst er op het graf een grafrustperiode van 25 jaar bij ons op de begraafplaats. Dit houdt dus in dat er 25 jaar lang niet nog iemand begraven kan worden in dit graf. Op begraafplaatsen elders kan dit wel een kortere periode zijn.
Wanneer u nu door de boog in de rode beukenheg gaat komt u op de allernieuwste uitbreiding van de begraafplaats. Na de boog links is een urnenmuur geplaatst en een urnentuin aangelegd. Op de rechterkant is een begraafplaats speciaal voor de kinderen aangelegd. De overige velden spreken voor zich. Op onderstaand plaatje ziet u de meeste recente uitbreiding.

Bij de kerk in Kortehemmen is een kleine begraafplaats. De meeste graven hier zijn bestemd voor mensen die al generaties lang daar familie hebben begraven en waar ook nog altijd voor betaald wordt. Er zijn nog wel enkele vrije graven maar deze zijn in principe bedoeld voor mensen die inwoner zijn (of geweest) van de dorpen Kortehemmen/Boornbergum of die via de kerk hierbij betrokken zijn.
Dit gaat in overleg met de beheerder/kerkrentmeester.
Voor de begraafplaatsen in Boornbergum gelden geen beperkende maatregelen.

Wanneer er iets is op de begraafplaatsen kunt u contact opnemen met dhr. F. de Jong of als er vragen zijn over de administratie kunt u contact opnemen met mevr. F. Huisman-Volberda.
Dit kan ook via onderstaande email:

Namens de kerkrentmeester

Gemeentezondag 24 september 2017